STUDIECIRKEL I SÖDERTÄLJE

đŸ”șđŸ”șMENSBILDNING – vi mensbildar oss tillsammans! đŸ”șđŸ”ș

FÀrska upp minnet frÄn skolan, fördjupa kunskaperna frÄn inspirerande sommarprat och fascinerande buzzfeedlistor. LÀr dig nytt och mer om mensfysiologi, menshÀlsa, menshistoria och mensantropologi! AnmÀl ditt intresse till XXX senast XX juli.

VAD GÖR VI?
Cirkeln tĂ€cker olika teman pĂ„ fyra trĂ€ffar och mĂ„let Ă€r att deltagarna ska fĂ„ ökad kunskap om menskroppar, mensproblem, menshistoria och att se menstruation ur olika perspektiv. Vi letar tillsammans svar pĂ„ frĂ„gor som: Hur Ă€r det menscykeln funkar? Varför finns mens? Vad Ă€r egentligen endometrios? Hur mensade de gamla grekerna? Hur görs mensaktivism i andra lĂ€nder? Hur kan vi tĂ€nka mens i ett funktionalitetsperspektiv? Ett transperspektiv? 

NÄR?
17/7
24/7
21/8
28/8 

FÖR VEM?
Alla fÄr vara med. Mensbildning Àr för den som har mens, kommer fÄ mens, har haft mens, men ocksÄ för den som aldrig kommer att mensa. Som deltagare förvÀntas du delta i samtalen. Det ingÄr förberedande litteratur som du gÀrna fÄr gÄ igenom, men det Àr inget krav att lÀsa allt. Du bör ha instÀllningen; vi lÀr oss och diskuterar tillsammans!

VAR? 
Centrala SödertÀlje. Mer information kommer.

VILKA ÄR VI? 
Mensbildande studiecirklar genomförs av ideella medlemmar i föreningen MENSEN – Forum för menstruation. MENSEN Ă€r en politiskt- och religiöst obunden medlemsorganisation som arbetar för att motverka menstabun och öka den allmĂ€nna kunskapen om mens. Studiecirkeln i SödertĂ€lje driva av cirkelledaren Kim!

KOSTNAD? 
Gratis! Men det krÀvs medlemskap i MENSENs förening. Klicka hÀr för att bli medlem, det kostar 60 kr per Är (alla pengar gÄr direkt till föreningens verksamhet)

ANMÄLAN?
AnmĂ€l ditt intresse till mensbildningsodertalje@gmail.com senast den 17 juli. I samarbete med StudiefrĂ€mjandet.