Ett MENSkligare arbetsliv

“I restaurangbranschen har man inte möjlighet att gå på toa när man vill, speciellt de tider då bemanningen är låg, vilket gör det svårt om man behöver byta mensskydd eller liknande.”

“Det är känsliga frågor att ta upp och jag upplever att jag har en chef som inte riktigt förstår situationen även om jag är öppen med att jag har endometrios och de problem som uppstår pga det.”

Kunskap är nyckeln till ett MENSKligare arbetsliv där alla är delaktiga och har samma möjligheter. En arbetsmiljö som inte tar hänsyn till att människor har olika kroppar och olika behov riskerar att ha en negativ påverkan på individens arbete och livsvillkor. Vi vill att frågor som rör menscykeln och menstruerande personer ska bli en självklar dimension av arbetsmiljöarbetet på alla företag, organisationer och verksamheter. Med vår hjälp får de verktyg för att kunna förbättra situationen för menstruerande personer på arbetsplatsen.

Arbetet startade redan 2019 genom ett projekt som vi kallade “menscertifiering av arbetsplatser”, då vi utvecklade ett så kallat certifieringskoncept och samarbetade med appföretaget Forza Football. 2020 har vi fått finansiering för projektet “ett MENSkligare arbetsliv” där vi satsar på att bredda konceptet för att nå ut till fler delar av arbetslivet. I tillägg till menscertifieringen kommer vi alltså utveckla ytterligare utbildningspaket, bland annat ett material riktat mot fackförbund. Detta år samarbetar vi med The Body Shop, vars huvudkontor genomgår en menscertifieringsprocess. 

Är din arbetsplats redo ta första steget och bidra till ett MENSkligare arbetsliv? Ladda ner vår guide!

Här finns ett urval av artiklar som skrivits om projektet:

Vill du att din arbetsplats ska menscertifieras? Vill ni att vi ska komma och hålla i en utbildning? Frågor om projektet?
Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.