Precis som förra Ärets Fars Dag vill vi pÄ MENSEN slÄ ett slag för att fler pappor ska kÀnna sig bekvÀma med att prata med sina barn om tankar och frÄgor som rör kroppen och dess funktioner. Varför önskar vi det? Jo, för det finns studier som visar att sjÀlvkÀnslan ökar hos unga som kÀnner att de kan vÀnda sig till sin pappa och prata om allt möjligt, till exempel mens! 

Enligt FolkhÀlsomyndigheten har mÄnga barn lÀtt för att ta upp bekymmer med sin mamma, glÀdjande nog visar den senaste undersökningen att allt fler har lÀtt för att prata med sin pappa ocksÄ. Men det kan bli bÀttre!. Har du ett bra tips eller en erfarenhet av ett positivt menssamtal mellan vuxen och barn? Kommentera och inspirera andra! Vet du en pappa som behöver lite pepp för denna typ av samtal? Var med i tÀvlingen! 

Gör sÄ hÀr: nominera en pappa eller fadersfigur som du tycker ska ha ett menspepp-kit genom att maila info@mensen, mÀrk Àmnesraden med Fars dag. GÄr lika bra att nominera sig sjÀlv.

Det gÄr bra att vara anonym men tÀnk pÄ att vi kommer att behöva en adress dit vi kan posta paketet om du vinner. 

Ett kit innehĂ„ller vĂ„r egen “Mensmegafonens bok om mens”, “VĂ€rldens viktigaste bok” av den framstĂ„ende sexualupplysaren Nathalie Simonsson och en reflex frĂ„n Liv Livmoder. Vi lottar ut tre kit och meddelar vinnarna per mail 15 nov.

Categories: MENSEN gör