FARS DAG

TÄVLING: MENSSNACK MED PAPPOR?  

Inför Fars Dag önskar MENSEN att fler pappor ska känna sig bekväma med att prata om mens med sina barn. Varför önskar vi det? Jo, för det finns studier som visar att självkänslan ökar hos unga som känner att de kan prata om allt möjligt med sin pappa, till exempel mens! 

Enligt Folkhälsomyndigheten har många barn lätt för att ta upp bekymmer med sin mamma, glädjande nog visar den senaste studien från 2018 att allt fler har lätt att prata med pappa också. Det är superbra men det kan bli ännu bättre! Inspirera andra genom att berätta om dina bästa erfarenheter av menssamtal med föräldrar. 

För att tävla: gå in på vår Instagram och nominera en pappa eller fadersfigur som du tycker ska ha ett kit med mensinformation och blandade mensskydd inför kommande menssamtal. Kommentera innan söndag 23.59! Vi lottar ut tre kit och meddelar vinnarna i personligt meddelande under måndag 11 november. 

Källor: Folkhälsomyndighetens rapport “Skolbarns hälsovanor 2017-2018”, Gun Rembecks studie “En vindlande väg – från flicka till kvinna”.