FILMPREMIÄR

Inom vårt arvsfondsprojekt Universell menskompetens har vi tagit fram filmer om mensskydd med universell utformning*. Nu är det premiär för den första av dem! 

Filmen visar hur det går till att byta binda POV – point of view, det vill säga utifrån ögonen på personen som gör det. Filmen är framtagen för barn och unga som har svårt att utföra mönsterhandlingar och behöver stöd i det. Men funkar lika fint för yngre barn som behöver tydlig information. 

Vi är superglada att filmen finns och vill veta vad du tycker om den! Under våren kommer den revideras för att bli perfekt och till det behöver vi dina kommentarer! Skriv vad du tycker i ett mail till sanna.vanno@mensen.se om du vill ha ett längre samtal om filmen! 

Filmen är illustrerad av Lovisa Zacrison och animerad av Cornelia Ryås. Den färdiga versionen kommer komma upp på Youtube i höst. Om du vill använda den här versionen redan under våren eller sommaren kan du få länk av oss – bara hör av dig!

*Universell utformning handlar om att utforma miljöer, produkter, material med mera som fungerar för så många som möjligt redan från början, på så sätt inkluderas fler och man slipper göra anpassningar i efterhand.