KONST PÅ BLODIGT ALLVAR

Idag lanserar vi en kampanj i samarbete med konstnären Re:Nude; KONST PÅ BLODIGT ALLVAR.

Re:nude är en av konstnärerna som skulle ha ställt ut på Kulturveckan i Sölvesborg i veckan. Men det finns politiska krafter som vill få bort menskonst från det offentliga rummet, som tycker att det är opassande, löjligt, till och med något en bör skydda sina barn ifrån. Är mens verkligen så farlig?

Konst kan väcka känslor, skapa minnen, utbilda, inspirera, starta samtal, vara vackert eller upprörande. Det är betraktarna som gör verken! Tillsammans drar vi därför igång minikampanjen Konst På Blodigt Allvar. Syftet med kampanjen är att nyansera bilden av vad menskonst är och vad den betyder för olika betraktare. Vi vill visa alla positiva effekter som kommer av att skapa eller se ett mensverk (!).

Dela med dig genom att lägga upp en bild på något slags konstverk eller kulturyttring med menskoppling på sociala medier och beskriv vad du tänkte och kände som åskådare. Det kan vara en dikt, affisch, smycke, bok, tavla, teaterpjäs, you name it. Tagga #konstpåblodigtallvar så delar vi vidare. Skicka i DM om du hellre vill vara anonym!

Sist men inte minst: vill du köpa någon av krukorna på bilden? Gå in på www.renudes.se, (intäkterna doneras till vårt arbete för en medMENSkligare värld, TACK)