STUDIECIRKEL I BORLÄNGE

Färska upp minnet från skolan, fördjupa kunskaperna från inspirerande sommarprat och fascinerande buzzfeedlistor, lär dig nytt och mer om mensfysiologi, menshälsa, menshistoria och mensantropologi! Välkommen på MENSENs studiecirkel om mens våren 2018 i Borlänge! Vi ser fram emot era anmälningar! 

Vad gör vi i studiecirkeln?
Cirkeln täcker fem teman på fyra träffar och målet är att deltagarna ska bli experter på menskroppar, mensproblem, menshistoria och att se menstruation ur olika perspektiv. 

Vi letar tillsammans svar på frågor som: Hur är det menscykeln funkar? Varför finns mens? Vad är egentligen endometrios? Hur mensade de gamla grekerna? Hur görs mensaktivism i andra länder? Hur kan vi tänka mens i ett funktionalitetsperspektiv? Ett transperspektiv? Intersektionellt? 

Här är en ungefärlig överblick på vad vi ska prata om:

NÄR?
• 24 april – Träff 1: Mens i popkultur och menserfarenheter: Vi lär känna varandra och delar med oss av våra personliga erfarenheter; Mens i popkultur och filmvisning.

• 8 maj – Träff 2: Menshistoria: Mens ur ett historiskt perspektiv.

• 15 maj – Träff 3: Menskultur(er): Mens i olika kulturer; Mens som en global fråga.

• 22 maj – Träff 4: Mensfysiologi och menshälsa: Vad händer i menskroppen egentligen samt menssjukdomar, symptom och behandlingar 

VAR? Alla träffarna äger rum mellan kl 18:00 och 20:00 i ABFs lokaler på Vasagatan 27 i Borlänge. 

VILKA ÄR VI? 
Vi på MENSEN – Forum för menstruation arbetar för att menstruation ska få ta mer plats i den offentliga debatten genom att uppmärksamma ämnet på olika evenemang, workshops och liknande. Hösten 2016 gjorde vi en stor satsning på menstruell folkbildning – MENSBILDNING. Detta har vi fortsatt med under 2017 och nu kommer den första mensbildningen i Dalarna!

Anmäl dig PÅ DENNA LÄNKEN senast 24e april på http://www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/ABF-Dalarna/ABF-Borlange-Nedansiljan/Kurser-och-studiecirklar/Halsa-vard-livsstil/MENSBILDNING/

Om du inte kan komma på alla träffar kan du anmäla dig ändå och så är du välkommen på så många som möjligt! 

KOSTNAD? 
Gratis! Men det krävs medlemskap i MENSENs förening. Klicka här för att bli medlem, det kostar 40 kr per år (alla pengar går direkt till föreningens verksamhet): https://mensenorg.wordpress.com/bli-medlem-i-mensen/

Ses där! 
//MENSEN – Forum för menstruation i samarbete med ABF