MENSEN BIDRAR MED MENSSKYDD TILL UTANSKYDDSNÄTS OMSORGSVÄSKOR

#utanskyddsnät är en politiskt obunden förening som driver sakfrågor för utsatta kvinnor och transpersoners förbättrade villkor och grundläggande mänskliga rättigheter. Nu delar de ut omsorgsväskor för att stötta utsatta systrar och syskon i tider av pandemi och underlätta deras tillvaro. Utan förutsättningar att följa FHM´s rekommendationer går det inte heller göra det. Har du ingen egen dörr att stänga om dig så har du heller inte möjlighet att duscha eller tvätta händerna. 

#utanskyddsnät har använt egna insamlade medel, gåvor från privatpersoner, statsbidrag från Socialstyrelsen samt stöd från oss på MENSEN, Barnängen, Coop och Lager 157. Varje mottagare får en väska packad med bl.a: tvål, tandkräm & tandborste, handdesinfektion, munskydd, trosor och bindor. 

Totalt finns 500 väskor som kommer att distribueras direkt av #utanskyddsnät men även i samarbeten med organisationer som kommer i direkt kontakt med utsatta flickor, kvinnor och transpersoner.

Den 22 november finns #utanskyddsnät på Medborgarplatsen kl 16-17 för att informera om projektet. Här kan du läsa en info-pdf om omsorgsväskorna: OmsorgKLAR och här kan du läsa en artikel i DN.