MENSEN I IM YOUNGs PODD

Vår med-grundare Rebecka är med i IM Youngs podd och pratar om MENSENs arbete och diskuterar kring negativa stigman kring mens, de utmaningar och begränsningar som personer med en livmoder kan utsättas för, samt vilka positiva lagändringar som skett vilka skapat positiva effekter för de som har mens. 

Undrar du var IM Young är: Individuell Människohjälp driver projektet IM Young, som stöds av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF). Projektet erbjuder bland annat unga personer en plattform, verktyg, och coaching för ungas ledarskap – för att ungas röster, ska börja höras – och räknas. Unga IM Young-ambassadörer (15-25 år) kommer att spela en nyckelroll i att stärka unga människors aktivism och engagemang i samhällsfrågor.

Världen förändras snabbt: klimatet, politiken, ekonomiska krislägen, tekniken och nu senast genom ett virus som lamslagit världen. Vad tänker de unga i detta? Hur ser framtiden ut? Och framförallt, hur kan vi säkerställa att ungas egen vilja, agenda och vision för framtiden hörs, tas på allvar och sätter tonen i vart samhället är på väg?