VÄLKOMMEN PÅ PMS & PMDSKONFERENS I GBG 28 MAJ

Vi kan äntligen gå ut med att vi är medarrangörer till en PMS & PMDS-konferens i Göteborg, som äger rum på internationella mensdagen 28 maj! Boka din biljett kostnadsfritt här.

Det finns en stor kunskapslucka i samhället kring PMS och framförallt PMDS. PMDS är den allvarligaste och mest funktionsnedsättande formen av PMS, som än i dag sällan diskuteras och som i stor utsträckning inte diagnostiseras. Trots att PMDS kan klassas som en folksjukdom går många av de som drabbas genom livet utan att få hjälp. Personer med PMDS tillbringar drygt 50% av sin fertila ålder i depressivt tillstånd och sjukdomen leder ofta till sociala problem på både arbetsplatsen och i hemmet. Vi vill ändra på detta genom att sprida kunskap om PMS och PMDS!
 
Under evenemanget kommer bakomliggande orsaker, diagnoser och moderna behandlingsalternativ av PMDS att presenteras av de medverkande.
 
FÖRELÄSNINGAR: 
 
– Torbjörn Bäckström redogör vad PMDS är och vad som orsakar diagnosen samt berättar ur ett historiskt perspektiv hur det sett ut för kvinnor med hormonella besvär.
 
– Psykologerna Ulrike Braun och Susanna Johansson kommer att tala om hur kognitiv beteendeterapi kan lindra symtomen vid PMS.
19.30 – 20.00: Stanna kvar och mingla! Det kommer att finnas goa chokladbars från vår sponsor NICK’s. MENSEN kommer att ha ett infobord där du kan fråga om vår verksamhet!
 
Kvällen modereras av Isabel Lindström, initiativtagare till PMS & PMDS-konferensen och Rebecka Hallencreutz från organisationen MENSEN – forum för menstruation.
 
Evenemangets huvudsponsor är Asarina Pharma.
 
Konferensen är organiserad av jämställdhetsorganisationerna Bättre än de flesta och MENSEN – forum för menstruation.
 
Tack vill våra sponsorer och samarbetspartners: studentkåren SSESA, Libresse och NICK’s!
 
Vi håller till i salen Dragonen på Campus Haga. Lokalen har god tillgänglighet och anpassade toaletter i närheten.