VINN MENSBOK PÅ VÄRLDSBOKDAGEN

Läsning främjar fantasi, språk, bildning, förmågan att uttrycka tankar och känslor, att förstå sin omvärld..ja, listan med läsningens positiva effekter kan göras lång. Vad passar bättre på #världsboksdagen än att lotta ut ett gäng mensiga barnböcker? Likea bilder + kommentera under inlägget på vår Instagram vilken av böckerna du vill ha för att ha en chans att vinna den! Vinnaren lottas fram, kommentera senast 30 april.

I MAMMAS LÅDA. En dag hittar Nilo en mystisk låda med mammas saker. Boken passar till barn som är nyfikna på att lära sig nya saker och till alla vuxna som vill hitta ett roligt sätt att prata om mens med barn i sin närhet. Passar för barn 3-6 år. 

DET KOMMER BLOD. Mila är den frågvisa lillasystern som vill veta allt om mens. När kommer den, och hur mycket blod handlar det om egentligen? Går det att f­örbereda sig på något sätt? Hur ser livmodern ut? Och h­änder det något mer under en menscykel? Milas systrar svarar tålmodigt på hennes frågor och tillsammans undersöker de allt som har med menscykeln att göra. Passar för barn 9-12 år. 

LIV LIVMODER OCH KLIMAKTERIET. Bokserien om Liv Livmoder lär barn hur kroppen fungerar. I den tredje boken märker Liv att något inte är som vanligt. Mensen kommer inte som den brukar. Liv har hamnat i klimakteriet. Men vad betyder det egentligen? Följ med in i Liv Livmoders värld! skriven för barn i åldern 3-6 år.

MENSMEGAFONENS BOK OM MENS. En faktabok om mens, menscykeln, mensskydd och massa annat som är bra att veta för dig som är ung! Kunskapen förmedlas på ett peppigt och inkluderande vis både i text och bildspråk. Skriven för 9-12åringar.