MENSEN I LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK

En liten pärla som piggar upp i vintermörkret, även om inslaget har några månader på nacken. I våras besökte MENSEN Östervångskolan i Lund, en statlig specialskola som tar emot elever som är döva eller har hörselnedsättning, och höll en föreläsning för en grupp lärare. Kontakten inleddes tack vare kampanjen En MENSkligare skola som MENSEN initierade.

Inom ramen för kampanjen utlyste MENSEN och Menssäkrad en tävling där vinsten var en skräddarsydd menssäkring i skolans lokaler. Vinnarna blev S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna men vi skapade ett specialpris till Östervångsskolan, en skola för elever som är döva eller har hörselnedsättning, efter att en lärare i årskurs 7 nominerat skolan och påtalat att alla elever inte kan prata om mens hemma, eftersom vårdnadshavare ibland inte kan teckenspråk.

Vår filosofi är som bekant att alla barn och unga, oavsett funktionsförmåga, ska ha tillgång till menskunskap. Väldigt fint att få vara en del i att Östervångsskolans elever har fått bättre förutsättningar för en god menshälsa!