MENSKUNSKAP PÅ BILDLEKTIONEN?!

Japp, klart alla skolor borde ha det! Här ser ni ett strålande exempel. Inspireras av bildläraren Fanny Eskilsson som jobbar på Rosenlundsskolan i Jönköping.

🔴 Hur fick du idén?

Vi har inga mensskydd på våra toaletter här på skolan. En elev frågade mig om mensskydd trots att den tyckte det kändes obekvämt, så blev jag inspirerad. Så jag frågade min femteklassare om vad dom tyckte om att göra en kampanj på skola för att få mensskydd på toaletterna och dom var på!

🔴 Hur reagerade eleverna?

Jo, det var blandade reaktioner. Mer negativt än positivt. Men det fanns också mycket chock över hur dyrt de är, vart mensskydden sitter och hur de fungerar. ¨Man får för fan en resa till Bali för dom pengarna¨ sa en elev. Många trodde att man var tvungen att vara gravid innan man får sin mens.

🔴 Kommer du fortsätta ha mens på schemat?

Efter allas reaktioner och diskussioner så är det något jag ska försöka informera och diskutera med eleverna varje år!