BLI FÖRTROENDEVALD FÖR 2020

Att vara förtroendevald i MENSEN är både kul och lärorikt! Läs nedan om de olika roller som finns att söka (och själva ansökan gör du hääär):

STYRELSE: Uppdraget är både strategiskt och operativt. Styrelsen leder föreningens strategiska arbete samt representerar föreningen i olika sammanhang. Ledamöterna jobbar även operativt i olika arbetsgrupper, till exempel kan du syssla med sociala medier, finansiering (hjälpa till att skriva ansökningar och leta lämpliga stipendier m.m) eller styra upp roliga evenemnag.Möten sker ungefär en gång i månaden via Google Hangouts förutom under sommarmånaderna då vi har ledigt. Det spelar alltså ingen roll var i landet du bor! Två helger per år brukar hela organisationen, d.v.s styrelse och anställda ses för fortbildning, planering och team buildning. Eventuella reskostnader står MENSEN för. Vi söker dig som vill göra skillnad, vill driva mensrörelsen framåt och som kan bidra med erfarenhet och/eller kunskap till vår verksamhet. Hur mycket tid en lägger på sitt uppdrag varierar mellan ledamöter. Det är inget krav att ha tidigare erfarenhet av styrelsearbete. Det viktigaste är att du är intresserad av mens (!) jämställdhetsfrågor, kroppspositivitet och normkritik. Du får gärna ha erfarenhet av ekonomi, arbetsgivarfrågor, skriva projektansökningar eller styra evenemang!

FÖRENINGSREVISOR: Som revisor granskar du styrelsens arbete. Du har inte ansvar för ekonomisk revision i projekt. I uppgifterna ingår att inför årsmöte se över ekonomisk berättelse och godkänna den, samt att granska att medlemsantal m.m stämmer. 

VALBEREDNING: Ger förslag till nya förtroendevalda och presenterar dessa inför årsmötet, som ligger i början på året (kandiderar du som valberedare denna omgång kommer du alltså att ta fra förslag först 2021).

Sök själv eller tipsa någon som borde söka! Klicka här för att komma till formuläret. PS. Har du några frågor? Maila valberedning@mensen.se. Sök senast den 18 december.