VI LANSERAR #MENSAUTANMOMS

2018 är här och vi startar det nya året med att lansera vår kampanj #mensautanmoms

Vi i MENSEN – forum för menstruation, tillsammans med andra svenska mensaktörer, kommer under januari att belysa frågan om skatt på mensskydd och vill samtidigt uppmana politikerna att sänka den nuvarande skatten på 25% markant! Håller du med? Skriv under vårt namninsamling!

LÅT OSS MENSA UTAN MOMS!! Läs artikeln på Aftonbladet debatt som skrivits under av:. 
@my_period_is_awesome@lingonkollektivet@endometriosforeningen @sibship@kvinnoprojektet_fbis @baraliteblod 

Anledningen till att vi nu väljer att lyfta frågan om den så kallade tampongskatten är att väldigt lite har hänt sedan EU redan 2016 beslutade att medlemsstaterna är fria att sänka skatten på mensskydd. Irland är ett av de länder som aldrig beskattat mensskydd, i Frankrike sänktes skatten redan 2015 och Storbritannien är ett av de länder där frågan drivits hårt efter EU:s direktiv. Men i Sverige är det fortfarande relativt tyst gällande mens-momsen. Detta trots att mensare betalar dyra pengar för något som är en nödvändighet. Dyra mensskydd drabbar mensare överlag och extra hårt drabbas mensare med begränsade ekonomiska medel. Mensskydd är långt ifrån den lyxvara som den nuvarande skatten signalerar.

Läs mer om kampanjen på vår hemsida. Det kommer att läggas upp mer inom kort. Det här bli stort! Men det går inte utan DIN hjälp! 

Läs intervju i Expressen här.