STUDIECIRKEL I LINKÖPING

OBS inställd, håll utkik i våra kanaler till våren för mensiga events i Linköping!

Vi har glädjen att bjuda in till Linköpings allra första mensbildande studiecirkel! Den leds av två medlemmar i MENSEN i samarbete med Studiefrämjandet.

🔺🔺MENSBILDNING – vi mensbildar oss tillsammans! 🔺🔺

Färska upp minnet från skolan, fördjupa kunskaperna från inspirerande sommarprat och fascinerande buzzfeedlistor. Lär dig nytt och mer om mensfysiologi, menshälsa, menshistoria och mensantropologi! Anmäl ditt intresse till mensbildninglinkoping@gmail.com senast den 30 oktober!

VAD GÖR VI?
Cirkeln täcker olika teman under fem träffar och målet är att deltagarna ska få ökad kunskap om menskroppar, mensproblem, menshistoria och att se menstruation ur olika perspektiv. Vi letar tillsammans svar på frågor som: Hur är det menscykeln funkar? Varför finns mens? Vad är egentligen endometrios? Hur mensade de gamla grekerna? Hur görs mensaktivism i andra länder? Hur kan vi tänka mens i ett funktionalitetsperspektiv? Ett transperspektiv?

NÄR?
Vi ses 5 gånger. Datum: 7/11, 14/11, 21/11, 28/11 och 5/12. De börjar 18.00 och håller på i ca 2 timmar.

FÖR VEM?
Alla får vara med. Folkbildning är för alla; den som har mens, kommer få mens, har haft mens, men också för den som aldrig kommer att mensa. Som deltagare förväntas du delta i samtalen. Det ingår förberedande litteratur som du gärna får gå igenom, men det är inget krav att läsa allt. Du bör ha inställningen; vi lär oss och diskuterar tillsammans!

VAR?
Hunnebergsgatan 29.

VILKA ÄR VI?
Vi på MENSEN – Forum för menstruation arbetar för att menstruation ska få ta mer plats i den offentliga debatten genom att uppmärksamma ämnet på olika evenemang, workshops och liknande. Studiecirklarna genomförs av föreningens medlemmar i samarbete med Studiefrämjandet.

KOSTNAD?
Gratis! Men det krävs medlemskap i MENSENs förening, det kostar 50 kr per år (alla pengar går direkt till föreningens verksamhet). Här kan du bli medlem.

ANMÄLAN?
Anmäl ditt intresse till mensbildninglinkoping@gmail.com senast den 30 oktober!

Ses där!