GOD JUL MED ÅRSRESUMÈ

MENSEN vill önska alla våra följare och medlemmar en riktigt god julhelg, oavsett om ni firar eller inte! Tack för i år <3 Vi tar välförtjänt julledigt mellan 22 december – 2 januari, 2018 var intensivt! Expressens ledarredaktion skrev om vår “ungdomliga entusiasm” vad har vi gjort med denna ungdomliga entusiasm egentligen?

Vi började året med kampanjen #mensautanmoms (och i slutet på maj träffade vi jämställdhetsministern Lena Hallengren och lämnade över en namninsamling för sänkt moms på mensskydd). Vi fortsatte våren med ett gäng mensiga evenemang! 8 mars-firande med pop up-mensmuseumföreläsning med forskaren Camilla Rostvik, mensbildande studiecirkel i Borlänge, vi firade internationella mensdagen i rekordmånga städer: Uppsala, Göteborg och Stockholm, ordförande Antonia Simon besökte Almedalen för att delta i en panel om hur politiken, vården och näringslivet gemensamt öka kunskapen om dolda mensrelaterade sjukdomar och säkerställa omsorgen om drabbade. Parallellt under 2018 har projektet Mensmegafonen pågått och visat goda resultat! 

Vi kickade igång hösten med ett infobord på stadsfestivalen We are Stockholm, studiecirklar startades upp i Malmö och Göteborg, vi instiftade priset Årets Menstoalett (som gick till Femtopia Galleri och café i Stockholm) och hanterade en mediastorm kring vårt projekt “menscertifiering av arbetsplatser”. Sist men inte minst har vi ÄNTLIGEN fått en snygg hemsida, byggd av grymma Axel Berglund!

Ett bättre år för mens helt enkelt!